Ρωσία: υπογραφή νέου συμβολαίου στον τομέα της Χημικής Βιομηχανίας

Την υπογραφή ενός μακροπρόθεσμου συμβολαίου με την RusVinyl – μια κοινοπραξία ανάμεσα στη Sibur, κορυφαία Ρωσική εταιρεία στον τομέα των Χημικών, και την Solvin (75% Solvay – 25% BASF), μία πολύ σημαντική εταιρία στον τομέα του πολυβινυλοχλωρίδιου (PVC). Η Air Liquide θα παρέχει οξυγόνο, καθώς επίσης άζωτο και πεπιεσμένο ξηρό αέρα στις νέες εγκαταστάσεις PVC της RusVinyl στο Kstovo που θα εξυπηρετούν την ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο  της συμφωνίας, η Air Liquide θα επενδύσει € 60 εκατ. για τις εγκαταστάσεις παραγωγής και για την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ θα κατασκευάσει και θα θέσει σε λειτουργία μια νέα state-of-the-art Μονάδα Διαχωρισμού Αέρα (ASU) στο Kstovo, με χωρητικότητα οξυγόνου περισσότερο από 350 τόνους ανά ημέρα, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει να λειτουργεί κατά τα τέλη του 2012. Επιπλέον, η Air Liquide θα παράγει μια μεγάλη ποσότητα υγρών αερίων (οξυγόνο, άζωτο και αργόν) για να καλύψει τις ανάγκες των βιομηχανικών πελατών στην περιοχή.

Η Ρωσική βιομηχανία στον χημικό τομέα αναμένεται ότι θα αναπτυχθεί ιδιαιτέρα κατά την διάρκεια της επόμενης δεκαετίας. Το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) είναι ένα σημαντικό προϊόν για πολλές βιομηχανίες, το οποίο σημειώνει σταθερή ανάπτυξη στην Ρωσία. Πρόκειται για ένα ανακυκλώσιμο πολυμερές πολλαπλών χρήσεων, το οποίο είναι ανθεκτικό. Εκτός από τους άλλους τομείς, χρησιμοποιείται και στην αυτοκινητοβιομηχανία, τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, την μόνωση, τα υλικά κατασκευής, την διακόσμηση των σπιτιών, τον ρουχισμό και τον ηλεκτρικό εξοπλισμό. Η κατανάλωση πολυβινυλοχλωρίδιου (PVC) στην χώρα εκπροσωπεί γύρω στο 1 εκατομμύριο τόνους ανά έτος, μέρος του οποίου χρειάζεται ακόμη να εισάγεται.

 

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 03/11/2010, in AIR LIGUIDE. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε