Κουβέλης: Να αλλάξουν νοοτροπία οι τράπεζες!

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ζήτησε να αλλάξει η τραπεζική συμπεριφορά στην Ελλάδα λέγοντας ότι η προηγούμενη συμπεριφορά των τραπεζών στην Ελλάδα, μια συμπεριφορά κερδοφόρα, δεν μας έπεισε ότι πράγματι οι τράπεζες συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων της αγοράς.

Για αυτό και υπάρχει ανάγκη μιας συγκεκριμένης τραπεζικής συμπεριφοράς, η οποία θα έχει σχέση και με την υπαρκτή πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς και της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μετά τη συγχώνευση Alpha- Eurobank, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, καθώς, όπως σημείωσε, η ανεργία ξεπερνά το 16%.

Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχουν σημεία σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να οδηγούν σε κυβερνητική συνεργασία αναφέροντας: «Συναίνεση στο επίπεδο της σύγκλισης για τη διαμόρφωση κοινού κυβερνητικού σχήματος δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα».

Δεν απέκλεισε, τέλος, τις πρόωρες εκλογές αλλά όπως είπε μπορεί να προκύψουν ως αναγκαστική λύση και όχι έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Posted on 30/08/2011, in ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: