Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Δήλωση για το θέμα της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ, του Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρου Σκυλακάκη:

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε τις τελευταίες ημέρες –με προφανές κίνητρο το διαχωρισμό των ευθυνών της από  τη διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009- να επιτεθεί στην απογραφή που πραγματοποίησε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς την εγκληματικό λάθος, για το οποίο δεν έχει άμεση ευθύνη ο τότε πρωθυπουργός, ενώ η άλλη πλευρά μιλά για κεντρική επιλογή της τότε κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι:

  • Κατά τη διάρκεια της προ του 2004 περιόδου αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση Σημίτη συστηματικά εξαπατούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ελληνικό λαό, αφού έδωσε απολογιστικά στοιχεία για τα έτη 2000, 2001, 2002 και 2003 για έλλειμμα -0,8%, +0,1%, -1,2% και -1,7% και σήμερα με τα επίσημα τελικά στοιχεία της Eurostat γνωρίζουμε ότι το έλλειμμα ήταν -4,1%,-6,1%,-5,2% και -5,6%.
   • Το 2004 που το έλλειμμα έφτασε τελικά το -7,5% ήταν έτος στο οποίο η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή είχε την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης από τον Απρίλιο και μετά, χωρίς να λάβει σοβαρά μέτρα περιορισμού του ελλείμματος1.
   • Ενώ το 2005 τα στατιστικά στοιχεία ήταν σχετικά ακριβή (αρχικό απολογιστικό έλλειμμα τον Απρίλιο του 2006 -4,5% και τελικό έλλειμμα με βάση τη Eurostat στο   -5,2%), από το 2006 και μετά η κυβέρνηση άρχισε και αυτή να χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία των κυβερνήσεων Σημίτη, δηλώνοντας αρχικό απολογιστικό έλλειμμα (αυτό που δηλώνεται τον Απρίλιο του επομένου έτους), για το 2006 -2,6% (τελικό έλλειμμα Eurostat -5,7%), για το 2007 -2,8% (τελικό έλλειμμα Eurostat  -6,4%) και για το 2008 -5% (τελικό έλλειμμα Eurostat  -9,8%)2. Δήλωνε δηλαδή μικρότερο του μισού από το πραγματικό έλλειμμα.
   • Το 2009 ο κ. Παπαθανασίου δήλωνε στις 28 Σεπτεμβρίου ότι: «Αν εφαρμοσθούν όλες οι πολιτικές που έχουμε ανακοινώσει, το έλλειμμα θα περιορισθεί στο 6%… Σε περίπτωση που οι πολιτικές αυτές δεν εφαρμοστούν ή μετατεθούν χρονικά, το έλλειμμα θα είναι της τάξης του 8%». Ο δε κ. Σαμαράς  στο Ζάππειο 1, ισχυρίστηκε με διάφορους φανταστικούς υπολογισμούς ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν τελικά 9,9% επί του οποίου στήριξε και την βασική πολιτική του θέση ότι «θα μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες χωρίς θυσίες». Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 με βάση την Eurostat ήταν τελικά 15,4%.
     Σήμερα η συζήτηση ανοίγει ακόμα μια φορά

όχι με τα πραγματικά στοιχεία και την σοβαρή αναζήτηση ευθυνών

     , αλλά για λόγους

επικοινωνιακούς και μικροκομματικούς

   . Και τίθενται αμείλικτα ερωτήματα:
   • Είναι εγκληματική η απόκρυψη της αλήθειας και η κοροϊδία των εταίρων και του ελληνικού λαού για τη δημοσιονομική πραγματικότητα ή η αποκάλυψή της;
   • Μήπως τελικά εγκληματική ήταν η ψεύτικη ευμάρεια με δανεικά και κοροϊδία, που οδηγεί σήμερα –αν δεν αλλάξει νοοτροπία το πολιτικό σύστημα- με μαθηματική ακρίβεια σε μαζική φτώχεια και δυστυχία;

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 28/04/2011, in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: