Κουβέλης: Με διαφάνεια οι συγχωνεύσεις τραπεζών

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης στο πλαίσιο της διαφάνειας και της αξιόπιστης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Χ.Α.Α., έγκαιρα έφερε το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την ALPHA BANK στη Βουλή με ερώτησή του στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (24/2/2011),

Είναι νωπή στις μνήμες των Ελλήνων μικροεπενδυτών η καταλήστευση των αποταμιεύσεών τους που επιχειρήθηκε την περίοδο του 2000 από τη μη ορθή και αποτελεσματική λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (Χ.Α.Α.).

Με την παρέμβασή της αυτή η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει να ενεργοποιήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να διασφαλισθεί η τήρηση των κανόνων της χρηματαγοράς και η διαφάνεια στις συναλλαγές του Χ.Α.Α.

Η άμεση επέμβαση του Εισαγγελέα να διερευνήσει την αναστολή της διαπραγμάτευσης την 18η/2/2011 καθώς και την υπόθεση που αφορά την αύξηση της τιμής των μετοχών των ανωτέρω Τραπεζών στην κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων της συγχώνευσης, καθώς και την αύξηση του όγκου των συναλλαγών των μετοχών, τόσο στο Χ.Α.Α. όσο και στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης όπου διαπραγματεύεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, αποτελεί θετικό βήμα. Αφορά την αναγκαιότητα της υπεύθυνης λειτουργίας της δικαιοσύνης και του ελέγχου των οργάνων της Ελληνικής Οικονομίας και Αγοράς και περιμένουμε τα αποτελέσματά της.

Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει την αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας ενός ισχυρού κρατικού Τραπεζικού Πυλώνα που θα συμβάλλει στη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Επισημαίνουμε επίσης ότι οι όποιες συγχωνεύσεις Τραπεζών οφείλουν να γίνονται με όρους διαφάνειας και αξιοπιστίας και να μην εξυπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 02/03/2011, in ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: