Μεγάλη Νευρικότητα και οριακή άνοδος +0,03% στο Χ.Α. – Σε υψηλά επίπεδα και πάλι ο τζίρος

Η αυξημένη μεταβλητότητα, όπως και αναμενόταν, ήταν το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, με συχνές εναλλαγές προσήμων…
και τις τραπεζικές μετοχές, κυρίως αυτές της Alpha Bank (+2,95%) και της EFG Eurobank (+3,38%) να είναι στο επίκεντρο.

Προτού αναφερθούμε στα στατιστικά να σταθούμε στη νέα αποκλιμάκωση των spreads των ελληνικών ομολόγων (αυτό του δεκαετούς βρίσκεται στα επίπεδα των 760 μονάδων βάσης περίπου. -23 μονάδες σε σχέση με χθες). Στα στατιστικά της ημέρας ο ΓΔ έκλεισε στις 1.664,06 μονάδες (υψηλό ημέρας 1.694,70 μονάδες, χαμηλό ημέρας 1.646,58 μονάδες), +0,03%, ενώ ο συνολικός τζίρος ήταν και πάλι σήμερα σημαντικά αυξημένος στα 224εκ ευρώ. Σε ένα σύντομο τεχνικό σχόλιο (διαβάστε επιμέρους τεχνικά σχόλια στο GFF) θα λέγαμε ότι η σημερινή συνεδρίαση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, ενώ το μεγάλο ζητούμενο κατά τις επόμενες ημέρες θα είναι η παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 1.635 μονάδων (σημαντικά μακροπρόθεσμα επίπεδα).

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 03/02/2011, in ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: