Σε θετικό έδαφος το Χρηματιστήριο

Οι πρωτοβουλίες που πήραν οι αγοραστές σε Τραπεζικούς τίτλους λίγο μετά τις 15:00 άλλαξε την αρνητική εικόνα που είχε το Χρηματιστήριο Αθήνας επηρεασμένο από τις γεωπολιτικές ανησυχίες και το επιφυλακτικό κλίμα που έδειξαν να επικρατεί στις διεθνείς Αγορές.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Τραπεζικός δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί έως τις 1344,9 μονάδες (-2,05%), όμως στην συνέχεια όχι μόνο ανέκαμψε και έσβησε τις αρχικές απώλειες, αλλά γύρισε και έκλεισε με κέρδη 0,81%

Με τις σημαντικές βοήθειες του Τραπεζικού κλάδου, αλλά και άλλων τίτλων του 20άρη, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε κατά τις τελευταία ώρα της συνεδρίαση να διεκδικεί κλείσιμο ακόμα και υψηλότερα των 1600 μονάδων, για να υποχωρήσει μάλλον άτσαλα λίγο μετά τις 16:10 και να κλείσει τελικά στις 1.593,30 μονάδες με άνοδο της τάξης του 0,13% και τζίρο λίγο πάνω από τα 114 εκατομμύρια.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 31/01/2011, in ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: