Ο Γιώργος Σαρρής επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ σε θέματα ηλεκτρολογίας

Ο Γιώργος Σαρρής, από τα εμπειρότερα στελέχη στην ελληνική αγορά στον τομέα της ασφάλειας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με ελληνική νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα, επιλέχθηκε για την θέση του Επιστημονικού Συμβούλου σε Θέματα Ηλεκτρολογίας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού.

Ο Γιώργος Σαρρής είναι μέλλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων. Το 2007 ξεκίνησε την διοργάνωση των πρώτων σεμιναρίων στην Ελλάδα για τον έλεγχο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 και το γερμανικό σύστημα ελέγχου. Από την καθιέρωση του προτύπου ΕΛΟΤ HD 384 το 2004, συμμετέχει με ομιλίες του σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, με εισηγήσεις του σε σεμινάρια και με ενημερωτικά άρθρα στην εφαρμογή του νέου προτύπου. Εκπροσώπησε την ΠΟΣΕΗ στο ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ για τον καθορισμό της ύλης της εκπαίδευσης των εργοληπτών ηλεκτρολόγων στο πρότυπο ΕΛΟΤ HD384.

Από το 2003 πιστοποιήθηκε ως επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας για το ISO 9001 και από τότε και μέχρι τον 03.2010 ήταν υπεύθυνος για την Διαχείριση Ποιότητας της Βιομηχανίας Ηλεκτρολογικού Υλικού Eviop – Tempo S.A.

Από το 1997 συμμετέχει στον ΕΛΟΤ, στην Τεχνική Επιτροπή ΤΕ 82 »Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Κτιρίων» εκπροσωπώντας τον ΣΕΒ για το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384.
Από το 1998 είναι ο πρώτος Έλληνας διαπιστευμένος εκπαιδευτής για την τεχνική ΕΙΒ/Κonnex των έξυπνων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και εισηγητής σεμιναρίων στο εκπαιδευτικό κέντρο της Siemens A.E.

Στην Eviop – Τempo S.A. εργάστηκε από το 1988 στο τμήμα Μελετών, με βασική ενασχόληση την μελέτη νέων και την βελτίωση υπαρχόντων ηλεκτρολογικών υλικών.
Παράλληλα με τις δραστηριότητες στην Εviop, το 1995 ανέλαβε στην Siemens A.E. το Product Management για το ηλεκτρολογικό υλικό και την εισαγωγή της τεχνικής των έξυπνων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με την τεχνική ΕΙΒ/Konnex στην Ελλάδα μέχρι το 2003. Από το 2008 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παραδίδει σεμινάρια για το ηλεκτρολογικό marketing. Για τα θέματα αυτά έχει γράψει βιβλία και δεκάδες άρθρα στον ειδικό τύπο.

To 2010 επιμελήθηκε και παρουσίασε 11 εβδομαδιαίες τηλεοπτικές εκπομπές στον τηλεοπτικό σταθμό BLUESKY με τίτλο: «Ο ηλεκτρολόγος σπίτι σας».

Σχετικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο Γιώργος Σαρρής δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η επιλογή μου από το Ε.Ι.Α.Χ. στην θέση του Επιστημονικού Συμβούλου του στα ηλεκτρολογικά θέματα. Θα προσπαθήσω να ενισχύσω την προσπάθεια που κάνει εδώ και χρόνια το Ινστιτούτο για καλύτερες και ασφαλέστερες ελληνικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με την χρήση του χαλκού».

Ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, Νίκος Βεργόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Ινστιτούτο Χαλκού χαιρετίζει τον Γιώργο Σαρρή στην επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από αυτήν τη συνεργασία το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού θα μπορέσει να ενημερώσει έμπρακτα τους ηλεκτρολόγους, αλλά και το ευρύτερο κοινό, για τις καλύτερες και ασφαλέστερες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, όπως αυτές διασφαλίζονται από την χρήση και την εφαρμογή του χαλκού».

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 17/01/2011, in Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: