Πάνω από τις 1.000 μονάδες το spread

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης, σκαρφάλωσε το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, μία ημέρα πριν από το κρίσιμο τεστ δανεισμού του ελληνικού δημοσίου.

Οι πιέσεις που εξακολουθούν να ασκούν οι αγορές στο κόστος δανεισμού της χώρας καθιστά δυσοίωνες τις εκτιμήσεις για την αυριανή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας και για την εξέλιξη των επιτοκίων.

Οι εκδόσεις ΕΓΔ θα προσεγγίσουν φέτος τα 20 δισ. ευρώ, εκτινάσσοντας στα ύψη τις δαπάνες τόκων λόγω των υψηλών επιτοκίων με τα οποία επιβαρύνονται.

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση.»To spread ξεπέρασε σήμερα τις 1000 μονάδες βάσης. Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι. Οι θυσίες του Ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να διαβουλεύεται, οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει και να προχωρήσει ταχύτατα σε εκείνες τις αλλαγές που αποτελούν την μόνη ελπίδα ανάπτυξης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 10/01/2011, in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: