ΔΗΜ. ΑΡ.: ΤΩΡΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

«Χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη βάλει ή βρίσκονται στα πρόθυρα του «λουκέτου» πέραν των άλλων και εξαιτίας της αδυναμίας να καταβάλουν τον ΦΠΑ, ενώ την ίδια ώρα δεν τους επιστρέφεται ο ΦΠΑ και δεν τους καταβάλλονται βεβαιωμένες απαιτήσεις παροχής υπηρεσιών στο δημόσιο».

Αυτό τονίζει η ΔΗΜ. ΑΡ. σε ανακοινωσή της και επισημαίνει:

«Πρόκειται για χρόνια παθογένεια του συστήματος που προσκρούει και στο νόμο μια και δεν προβλέπεται αμοιβαιότητα απαιτήσεων μεταξύ των υποχρεώσεων των αντισυμβαλλόμενων όταν ο ένας είναι το δημόσιο.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προωθήσει μηχανισμό συμψηφισμού οφειλών και υποχρεώσεων ιδιωτών και δημοσίου χωρίς προβλέψεις που να καθιστούν τη διαδικασία πρακτικά ανεφάρμοστη.

Πέραν του απολύτως δικαίου αιτήματος αποκατάστασης της ενιαίας λειτουργίας του κράτους που μπορεί να διασφαλίζεται μέσα από τη λειτουργία του Ενιαίου Λογιστικού Σχεδίου, η ίδια η ανάγκη ρευστότητας της αγοράς και η διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το απαιτούν».

 

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 10/01/2011, in ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ and tagged . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε