Ημερίδα για το Ασφαλιστικό από την INTERAMERICAN

Στο πλαίσιο του ευρύτερου ενδιαφέροντός της για το Ασφαλιστικό, η INTERAMERICAN οργανώνει στις 11 Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία της ημερίδα με ομιλητή τον οικονομολόγο και επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, Πλάτωνα Τήνιο, με θέμα “το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα, ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο”.

Στόχος της πρωτοβουλίας της INTERAMERICAN, με δεδομένη την πολύ περιορισμένη πρόοδο των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης από το 2002 (Νόμος 3029) έως σήμερα αλλά και την εμπειρία της εταιρείας από τη σύσταση ΤΕΑ των εργαζομένων της, είναι να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την ανυπαρξία του δεύτερου πυλώνα και την αναζήτηση μιας νέας αρχιτεκτονικής στο σύστημα ασφαλίσεων.

Η προσέγγιση του ζητήματος από τον Πλ. Τήνιο, όπως αποτυπώνεται και στο βιβλίο του με τίτλο “Ασφαλιστικό: μια μέθοδος ανάγνωσης”, εστιάζει στην αναγκαιότητα της συμπληρωματικής πλαισίωσης του σημερινού δαπανηρού και μονολιθικού συστήματος του ενός πυλώνα από ένα συλλογικό επαγγελματικό πυλώνα, τον οποίο ο γνωστός οικονομολόγος θεωρεί ως τη σημαντικότερη δομική μεταρρύθμιση που εκκρεμεί.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 04/01/2011, in INTERAMERICAN. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. KOSTAS LAZARIDIS

    ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ MDRT. ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΗΔΗ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΙΡΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: