Η INTERAMERICAN προσυπογράφει παγκόσμια Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Ο Όμιλος INTERAMERICAN, με την ιδιότητα του ενεργού μέλους της παγκόσμιας πρωτοβουλίας UNEP Finance Initiative, υπέγραψε, μαζί με 258 από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές,  Διακήρυξη για την Κλιματική Αλλαγή.

Με την  υπογραφή της Διακήρυξης για την  Κλιματική Αλλαγή οι κυβερνήσεις  και οι διεθνείς οργανισμοί καλούνται  να συμβάλλουν στην εφαρμογή και ενδυνάμωση μιας μακροχρόνιας, σαφούς και σταθερής πολιτικής αλλά και οικονομικών εργαλείων, τα οποία είναι αναγκαία για την απελευθέρωση των αναγκαίων επενδύσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εξελισσόμενο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Με στόχο  την επιτακτική ανάγκη διευκόλυνσης της ροής κεφαλαίων προς επενδύσεις που υποστηρίζουν τη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα και λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι οι επενδύσεις αυτές μέχρι σήμερα υπολείπονται από τον στόχο οριοθέτησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από το όριο των 2οC, η διακήρυξη επισημαίνει την υφιστάμενη έλλειψη εμπιστοσύνης από τους ιδιώτες επενδυτές σε αυτόν τον ανερχόμενο επενδυτικό τομέα.

Η INTERAMERICAN αποτελεί τον μόνο ασφαλιστικό οργανισμό από την Ελλάδα ο οποίος έχει συμπράξει με την πρωτοβουλία UNEP Finance Initiative από το 2006, συμμετέχοντας ως ενεργό μέλος, τόσο στην παγκόσμια Επιτροπή Ασφάλισης όσο και στην Ομάδα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η INTERAMERICAN αποτελεί, επίσης, τον μόνο ελληνικό ασφαλιστικό οργανισμό ο οποίος εκδίδει ετήσιο απολογισμό εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με μετρήσιμους δείκτες βάσει του διεθνούς προτύπου GRI.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 29/11/2010, in INTERAMERICAN. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: