Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «The ERP Simulation Game»

 

ALBA Graduate Business School
Image via Wikipedia

Aπό το ALBA Graduate Business School και τη SAP Hellas

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρωτοποριακή εκδήλωση «The ERP Simulation Game» από το ALBA Graduate Business School και τη SAP Hellas την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και αφορούσε σε ένα παιχνίδι προσομοίωσης, βασισμένο στο λογισμικό SAP ERP, το οποίο έχει αναπτυχθεί από επιστημονική ομάδα στο HEC Montreal, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα. Οι συμμετέχοντες βίωσαν μία πρωτοποριακή εμπειρία παίρνοντας μέρος σε αυτό το παιχνίδι χωρισμένοι σε ομάδες. Στόχος του παιχνιδιού ήταν η άρτια και αποτελεσματική λειτουργία κάθε ομάδας (εικονικής επιχείρησης) με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους και του μεριδίου αγοράς.

Το παιχνίδι εντάσσει τους συμμετέχοντες σε μία εικονική ανταγωνιστική αγορά και θέτει πιεστικά και απόλυτα ρεαλιστικά διοικητικά διλλήματα. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιολογήσουν τις επιδόσεις της εταιρείας/ομάδας τους και των ανταγωνιστών τους και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Το παιχνίδι στοχεύει στην συνολική αντίληψη της λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και συνεργασίας σε συνθήκες μεγάλης πίεσης και αβεβαιότητας.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι προσομοίωσης, υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.alba.edu.gr/ERPSim. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Marketing & Επικοινωνίας του ALBA, τηλ.: 210-8964531, e-mail: communications@alba.edu.gr.

 

Enhanced by Zemanta

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 23/11/2010, in ALBA. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: