Λουκέτα ή ξενιτιά για το ελληνικό εμπόριο;

Σε μόλις δέκα μήνες αυτό το χρόνο, χίλιες πεντακόσιες εταιρείες, είτε ΑΕ είτε Περιορισμένης Ευθύνης ξενιτεύθηκαν! Προτίμησαν να αφήσουν την Ελλάδα της ύφεσης και να αναζητήσουν νέες αγορές με καλύτερες προοπτικές γι’ αυτούς. Αν έμεναν, ίσως να έκλειναν. Ίσως να επιβίωναν οριακά. Ίσως να έμπαιναν κι αυτές στην «εντατική», μαζί με την υπόλοιπη ελληνική οικονομία- κατά τη ρήση του Πρωθυπουργού.
Οι εταιρείες μεταναστεύουν, κυρίως, στα γειτονικά Βαλκάνια. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, μόνο στη Ρουμανία φέτος εγκαταστάθηκαν 213 ελληνικές επιχειρήσεις. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί για την ελληνική επιχειρηματικότητα είναι η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Σερβία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα και την αποδυνάμωση της παραγωγικής της βάσης.  ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 10/11/2010, in ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: