«Μετατρέποντας την Κρίση σε Ευκαιρίες για την Ελλάδα»

Η Financial Academy οργανώνει το 1ο Private Equity Forum στην Ελλάδα στις 26 Οκτωβρίου 2010 στη Γεννάδειος Σχολή (Αναπήρων Πολέμου 9) στο Κολωνάκι. Το συνέδριο με τίτλο «Μετατρέποντας την Κρίση σε Ευκαιρίες για την Ελλάδα» θα αναδείξει τις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν  στη χώρα μας την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Η απαισιοδοξία που επικρατεί και διαμηνύεται από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης δημιουργεί από τη φύση της ένα αρνητικό περιβάλλον. Δεν δίνεται όμως έμφαση στις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν για τους νέους επιχειρηματίες την τρέχουσα περίοδο.

Σκοπός του συνεδρίου να γεφυρώσει τρεις κατηγορίες αντισυμβαλλόμενων πλευρών:

 • Τους επενδυτές (ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό) που αναζητούν βιώσιμα και ανταγωνιστικά επιχειρηματικά μοντέλα
 • Τους ανήσυχους entrepreneurs ή επιχειρηματίες που βρίσκονται στην αναζήτηση στρατηγικών συνεργασιών και επενδυτικών κεφαλαίων
 • Την πολιτεία, η οποία είναι υπεύθυνη να θέσει μία βιώσιμη και παράλληλα ανταγωνιστική «Πλατφόρμα Ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας στη παγκόσμια αρένα προωθώντας την εξωστρέφεια, τη δημιουργικότητα, τη καινοτομία και την αύξηση της παραγωγικότητας

Το συνέδριο έχει κύριο στόχο όχι μόνον να δημιουργήσει ένα περιβάλλον θετικών μηνυμάτων αλλά παράλληλα να προσανατολίσει τους ενδιαφερόμενους στις σωστές κατευθύνσεις για την επιχειρηματική τους δράση.

Μέσα από τα πάνελς και τις παρουσιάσεις των έγκυρων ομιλητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, θα αναπτυχθούν θεματικές όπως, οι τελευταίες εξελίξεις στη βιομηχανία των private equities, οι ευκαιρίες επενδύσεων την τρέχουσα περίοδο, οι τάσεις που επικρατούν καθώς και τους κλάδους που αναζητούν να επενδύσουν τα Private Equity Funds.

Ειδικά στο τελευταίο πάνελ – Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, με τη συμμετοχή παραγόντων του κράτους και της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και της αγοράς από την Ελλάδα και το SiliconValley, θα τεθεί υπό συζήτηση το αν υπάρχει πλάνο μακροχρόνιας πολιτικής για τη δημιουργία μίας βιώσιμης πλατφόρμας ανάπτυξης. Είναι γνωστό ότι εκτός του να υπάρχει το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που η χώρα μας διαθέτει, χρειάζεται και την κατάλληλη πλατφόρμα την οποία έχει υποχρέωση να “στήσει” η ελληνική κυβέρνηση και να υποστηρίζει η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν στα πάνελς είναι:

 • Η βιομηχανία του Private Equity πριν και μετά την κρίση.
 • Πως μπορούν τα Private Equity Funds να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας;
 • Μπορούν τα επενδυτικά κεφάλαια να βοηθήσουν αρχικές επιχειρηματικές ιδέες με υψηλό ρίσκο αλλά και υψηλότερη απόδοση;
 • Κριτήρια για Ιδιωτικές Τοποθετήσεις. Επενδύσεις σε μικρά startups με μεγάλο ρίσκο ή σε «ώριμες» εταιρείες;
 • Γεωγραφικές Τάσεις Επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης
 • Ποια είδους έρευνα οδηγεί την καινοτομία και σε ποιους κλάδους παγκοσμίως;
 • Μοντέλα Επένδυσης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελληνική Αγορά.
 • Προβλήματα και Ευκαιρίες για ανάπτυξη start ups.
 • Το Πολιτικό Πλαίσιο και η Νέα Πλατφόρμα Ανάπτυξης-Υπάρχει πλάνο από την πλευρά της κυβέρνησης για μία Βιώσιμη Πλατφόρμα Ανάπτυξης;
 • Ποιος ο ρόλος των τραπεζών στη νέα πλατφόρμα ανάπτυξης; Συντηρητικός ή επιθετικός;

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

1ο Τα Επιχειρηματικά Επενδυτικά Κεφάλαια ως Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας

2ο Καινοτομία και Νέες Επιχειρήσεις (Innovation and Startups)

3ο Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης: “Ο Ρόλος του Κράτους για την Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελλάδα.  Το Θεσμικό Πλαίσιο και η Νέα Πλατφόρμα Ανάπτυξης”

To συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πειραιώς Equity Advisors της Τράπεζας Πειραιώς, της ΝΟΚΙΑ, της PEPSICO και με υποστηρικτές το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Online Χορηγοί: Derivatives.grCapital.gr

Online Υποστηρικτές: VRS, Tradeview, nautilia.grwtmnews.gr

Business Analytics Χορηγός: Inventive

Χορηγός Δημοσίων Σχέσεων: Action Global Communications

Χορηγός Τηλεόρασης: Channel 9

Χορηγός Ραδιοφώνου: Ράδιο 989

Χορηγοί Έντυπης Επικοινωνίας: International Herald Tribune & Κεφάλαιο

Χορηγός Εκτυπώσεων: All4Ad

Επιστημονικοί Συνεργάτες: Alba, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Financial Academy η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Ιούνιο του 2010 με σκοπό να παρέχει εκπαίδευση στους επαγγελματίες της αγοράς από άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται είτε στην ελληνική αγορά είτε εκτός αυτής. Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο πεδίο γρήγορης επιμόρφωσης  γνωστικών αντικειμένων με σκοπό την εφαρμογή τους στην πράξη από τους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στον κ. Αθανάσιο Τριανταφυλλάκηείτε στο info@financial-academy.gr είτε στο τηλέφωνο: +30 210 6846329.http://www.private-equity.gr

 

Enhanced by Zemanta

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 16/10/2010, in MARKETING. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: