O OTE συμμετέχει σε πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Σε πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, συμμετέχει ο OTE. Ο ΟΤΕ συγκαταλέγεται μεταξύ 10 ακόμα εταιρειών που συμμετείχαν σε εθελοντική πρωτοβουλία της Ε.Ε., συνυπογράφοντας τον κώδικα δεοντολογίας για την ενεργειακή κατανάλωση που προέρχεται από ευρυζωνικό εξοπλισμό.

Στην εκδήλωση με τίτλο “ICT 2010 – Digitally Driven”, που διοργανώθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τη Βελγική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ΟΤΕ, από κοινού με τις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Ευρώπης[1], δεσμεύθηκε να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του ευρυζωνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί. Συνολικά, οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή εξυπηρετούν 65 εκατομμύρια ευρυζωνικές γραμμές στην ΕΕ (72% του συνόλου των ευρυζωνικών γραμμών στην ΕΕ).

«Ο ΟΤΕ είναι περήφανος που συμμετέχει στην κοινή αυτή προσπάθεια για τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Μαζί μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Για την εταιρεία μας, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί δέσμευση για την περιβαλλοντικά υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας, ένας στόχος ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος μας Εταιρικής Υπευθυνότητας» δήλωσε με την ευκαιρία αυτή, η κ. Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ.

Η μείωση των Αερίων του Θερμοκηπίου που παράγονται από τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής είναι ένας από τους κύριους στόχους της Ψηφιακής Στρατηγικής της Ευρώπης, που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο του 2010.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας για την Κατανάλωση Ενέργειας από ευρυζωνικό εξοπλισμό υφίσταται από το 2007 και θέτει τα ανώτερα όρια κατανάλωσης ενέργειας (στις οικίες των καταναλωτών, καθώς και στους υποσταθμούς των τηλεπικοινωνιακών παρόχων) για πολλά είδη εξοπλισμού, όπως μόντεμ, διακόπτες, δρομολογητές και θύρες. Η εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται μέσω της υποχρεωτικής χρήσης του λιγότερο ενεργοβόρου διαθέσιμου εξοπλισμού, λαμβάνοντας υπόψη παράλληλα το στόχο για γρήγορο και πολύ γρήγορο internet σε όλους τους πολίτες της Ε.Ε. μέχρι το 2020, σύμφωνα με την Ψηφιακή Στρατηγική της Ευρώπης.

Οι νέες εταιρείες που συνυπέγραψαν εθελοντικά τον κώδικα δεοντολογίας είναι: A1 Telekom Austria, Belgacom, BT, KPN, Orange/France Telecom, OTE, Portugal Telecom, TDC, Telecom Italia, Telefónica, Telenor και Turk Telekom. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ήδη οι Alcatel-Lucent, Cisco, Deutsche Telekom, HP, Huawei, Microsoft, Nokia Siemens Networks, Swisscom, and TeliaSonera.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 10/10/2010, in ΟΤΕ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: