Η Visa Europe επενδύει μισό δισεκατομμύριο ευρώ στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα επεξεργασίας συναλλαγών.

Visa Debit logo
Image via Wikipedia

Η μόνη διατραπεζική υπηρεσία επεξεργασίας συναλλαγών (processing) σχεδιασμένη αποκλειστικά για να ικανοποιήσει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.Ικανότητα να χειριστεί 2.500 συναλλαγές το δευτερόλεπτο, με μέση ταχύτητα τα 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου ανά συναλλαγή.Μετά από προετοιμασία έξι ετών, επένδυση μισού δισεκατομμυρίου ευρώ και δημιουργία μιας ομάδας τεχνολογίας και εξυπηρέτησης πελατών με έδρα την Ευρώπη που αριθμεί πάνω από 800 μέλη, η μετάβαση στη νέα διατραπεζική υπηρεσία επεξεργασίας συναλλαγών της Visa Europe είναι γεγονός. Οι τράπεζες–μέλη της Visa Europe μπορούν να επωφελούνται πλέον από ένα αποκλειστικό ευρωπαϊκό σύστημα εγκρίσεων και εκκαθαρίσεων συναλλαγών.
Με δυνατότητα πραγματοποίησης 2.500 συναλλαγών το δευτερόλεπτο, η πλατφόρμα παρέχει στη Visa Europe τη δυνατότητα να υποστηρίζει με ευκολία ακόμα μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών.
Μια αποκλειστικά Ευρωπαϊκή υπηρεσία επεξεργασίας συναλλαγών
Αποτελώντας τη μόνη διατραπεζική υπηρεσία επεξεργασίας συναλλαγών σχεδιασμένη αποκλειστικά για να ικανοποιήσει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, όπως τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA), η Visa Europe προσφέρει στα μέλη της υπηρεσίες εκκαθάρισης σε εθνικό επίπεδο στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, σε 18 νομίσματα. Η δυνατότητα αυτή περιορίζει την έκθεση σε νομισματικές διακυμάνσεις, ενώ η αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος στο χειρισμό συνεχώς αυξανόμενου όγκου επεξεργασίας συναλλαγών αποφέρει σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση κόστους στα μέλη. Τα μέλη της Visa Europe κατέχουν, ελέγχουν και είναι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν τις επενδυτικές αποφάσεις για υπηρεσίες που ταιριάζουν στην αγορά τους και εξυπηρετούν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες.
Ο Steve Chambers, Επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών (CIO) της Visa Europe, δήλωσε: «Δημιουργήσαμε μια διατραπεζική υπηρεσία επεξεργασίας συναλλαγών που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Την αναπτύξαμε χρησιμοποιώντας ευρύτερα αποδεκτή τεχνολογία, πετυχαίνοντας απίστευτη διαβάθμιση (scale), αποτελεσματικότητα στην επεξεργασία συναλλαγών και ασύγκριτη προσαρμοστικότητα. Η πλατφόρμα μπορεί να χειριστεί υπηρεσίες επεξεργασίας συναλλαγών εκτός συνόρων, αλλά και εγχώριες με χαμηλό κόστος και υψηλή αξιοπιστία».
Δύο πανομοιότυπα συστήματα διασφαλίζουν ότι το συνολικό «οικοδόμημα» που εκτείνεται σε περίπου 3.300 τ.μ. σε δύο κέντρα δεδομένων είναι ευέλικτο και αξιόπιστο. Η αποτελεσματικότητα προκύπτει από την έκταση και την ταχύτητα λειτουργίας του συστήματος το οποίο επεξεργάστηκε κατά μέσο όρο 28,6 εκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα συνολικής αξίας €1,7 δισεκατομμυρίων τον Αύγουστο του 2010. Η μέση ταχύτητα επεξεργασίας που κυμαίνεται στα 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου ανά συναλλαγή, σχεδόν εφτά φορές ταχύτερη από τον ανταγωνισμό¹, μεταφράζεται αμέσως σε εξοικονόμηση πόρων. Τα τελευταία τρία χρόνια, το νέο σύστημα της Visa Europe έχει αποδειχθεί 100% επιτυχημένο στη διαθεσιμότητα και 99.999% στην ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει.
Η Visa Europe, ένας οργανισμός που αριθμεί περισσότερες από 4.000 ευρωπαϊκές τράπεζες–μέλη, ανταποκρίθηκε στην ανάγκη τους να πραγματοποιήσει μια τέτοια επένδυση. Με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα επεξεργασίας συναλλαγών πλέον σε πλήρη λειτουργία, τα οφέλη για τις τράπεζες–μέλη και τους εμπόρους περιλαμβάνουν γρηγορότερες συναλλαγές στα σημεία πώλησης και δυνατότητες επεξεργασίας «stand-in».
Ο κ. Chambers πρόσθεσε: «Ως ένας αποκλειστικά ευρωπαϊκός οργανισμός είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να παρέχουμε μια εξειδικευμένη υπηρεσία στις ευρωπαϊκές τράπεζες–μέλη μας και να διατηρούμε το επίπεδο αξιοπιστίας που αναμένουν από εμάς».
«Ταυτόχρονα, πρόκειται για τον προσανατολισμό μας προς στην καινοτομία, τα προϊόντα που θέλουμε να προσφέρουμε στο μέλλον και το πώς θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε θέματα συμβατότητας. Σήμερα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να παρέχουμε περισσότερες υπηρεσίες στις τράπεζες–μέλη μας, όπως για παράδειγμα τις ειδοποιήσεις συναλλαγών μέσω γραπτών μηνυμάτων κινητού τηλεφώνου, την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό περιπτώσεων απάτης και την ταυτοποίηση ΑΤΜ του εξωτερικού τα οποία είναι πιθανό να έχουν στοχοποιηθεί (device profiling)

Enhanced by Zemanta

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 09/10/2010, in VISA. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: