ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!

Δεν θα γίνονται δεκτές στις φορολογικές δηλώσεις οι αποδείξεις στις οποίες δεν θα είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία της συναλλαγής επισημαίνει σε εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει, οι αποδείξεις θα υποβληθούν είτε σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα είτε σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια εφορία, στον οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός τους και το συνολικό ποσό τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος και σε περίπτωση που δεν διακρίνονται στοιχεία σε αποδείξεις θα ζητείται από τον φορολογούμενο να τα δώσει

Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι στις αποδείξεις που μετρούν για το αφορολόγητο αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες εντός Ελλάδας, εξαιρούνται δαπάνες για πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκίνητων, μηχανών, σκαφών.

Δεν μετράνε στο αφορολόγητο, καθώς εκπίπτουν από το συνολικό εισόδημα οι δαπάνες για ασφάλειες ζωής, τόκοι στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας και τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης.

Οι δαπάνες κοινόχρηστων θα μπορούν να προσμετρώνται στις περιπτώσεις που ο διαχειριστής της πολυκατοικίας προχωρήσει σε επιμερισμό και έκδοση ξεχωριστών αποδείξεων.

On line οι φοροφυγάδες

Στο διαδίκτυο θα αναρτώνται πλέον τα εισοδήματα φορολογούμενων, που συστηματικά φοροδιαφεύγουν.

Όπως αναφέρει σε εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών ο κατάλογος θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία της επιχείρησης, το καθαρό εισόδημα και τον φόρο που αναλογεί σε αυτό.

Διαβάστε ΕΔΩ τις διευκρινίσεις για τη νέα φορολογική κλίμακα.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 06/10/2010, in ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: