Με γόνιμο διάλογο ολοκληρώθηκε το 2ο Πιστοποιημένο από το GRI Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Sustainable Development

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Με έναν εκτενή διάλογο για τα σημαντικά θέματα (materiality) που πρέπει να καλύπτει ένας Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), ολοκληρώθηκε η 2η πιστοποιημένη κατά GRI εκπαίδευση από τη Sustainable Development στις 29-30 Σεπτεμβρίου 2010.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τις βασικές έννοιες και την ορολογία του προτύπου GRI-G3, τις εσωτερικές διαδικασίες, καθώς και την προετοιμασία για την ανάπτυξη Απολογισμών ΕΚΕ. Η Κατερίνα Κατσούλη, Managing Director της Sustainable Development παρουσίασε το γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης ενός Απολογισμού ΕΚΕ. Ο Φώτης Κουρμούσης, Πρόεδρος της Ένωσης Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας, εστίασε στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των σημαντικών θεμάτων ΕΚΕ που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στον Απολογισμό ΕΚΕ ενός οργανισμού. Η Μαρία Αλεξίου CSR Manager της TITAN, ανέλυσε την αξία του Απολογισμού ως μέσου επικοινωνίας του οργανισμού με τα ενδιαφερόμενα μέρη του. Τέλος, η Σοφία Χαλκίδου, εκπροσωπώντας την Connective WGSE, παρουσίασε διεθνείς πρακτικές για την καλύτερη επικοινωνία των προγραμμάτων ΕΚΕ ενός οργανισμού στο εσωτερικό και εξωτερικό κοινό του.

Το GRI Certified Training Program στοχεύει στην εκπαίδευση Εταιρειών και Οργανισμών, ώστε να συντάσσουν Απολογισμούς ΕΚΕ, με βάση το διεθνές πρότυπο GRI-G3. Σύμφωνα με το πρότυπο αυτό οι Απολογισμοί ΕΚΕ πρέπει να περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του οργανισμού αναφορικά με τη διαχείριση των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών.

Η Sustainable Development έχει από το 2006 εκπονήσει σημαντικούς Απολογισμούς ΕΚΕ σε συνεργασία με τα τμήματα ΕΚΕ μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα, ακολουθώντας το διεθνές πρότυπο GRI-G3 και διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το διεθνή φορέα πιστοποίησης Det Norske Veritas (DNV) και με την υποστήριξη της Connective WGSE, Εταιρείας Συμβούλων Επικοινωνίας.

Το σεμινάριο  αυτό αποτελεί το δεύτερο, σε μια σειρά  σεμιναρίων για την ΕΚΕ, που υλοποιεί η Sustainable Development, ως GRI Certified Training Partner του διεθνούς οργανισμού Global Reporting Initiative στην Ελλάδα.

Enhanced by Zemanta

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 04/10/2010, in MARKETING and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: