Σαουδική Αραβία: Η πιο σημαντική βιομηχανική επένδυση στην ιστορία του Ομίλου

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της πραγματοποίησε πρόσφατα η Air Liquide στη Σαουδική Αραβία. Ο Όμιλος ανακοίνωσε πρόσφατα την υπογραφή μακροχρόνιου συμβολαίου με τη Saudi Aramco, σύμφωνα με το οποίο η Air Liquide Arabie θα επενδύσει US $ 450 εκατ. (περισσότερα από € 350 εκατ.) σε δύο μονάδες παραγωγής υδρογόνου μεγάλης κλίμακας, συνολικής δυναμικότητας 300 000 Nm3 ανά ώρα.

Η νέα μονάδα θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί από το Τμήμα Engineering της Lurgi, θυγατρικής του Ομίλου, και υπολογίζεται να ξεκινήσει την λειτουργία της το 2014. Το νέο διυλιστήριο το οποίο θα ενσωματωθεί στην Εταιρεία Διύλισης της Ερυθράς Θάλασσας, θα διυλίζει σε ημερήσια βάση 400.000 βαρέλια αργού πετρελαίου.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ο Pierre Dufour, Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Air Liquide, αρμόδιος για την ζώνη Μέσης Ανατολής, δήλωσε:«Το πρόγραμμα αυτό ενισχύει τη στρατηγική θέση και την ανάπτυξη του Ομίλου στην Μέση Ανατολή, περιοχή στην οποία εξελίσσουμε τις υποδομές μας στην παροχή βιομηχανικών αερίων, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις του τομέα της Ενέργειας, που αποτελεί έναν από τους μοχλούς ανάπτυξης του Ομίλου Air Liquide.»

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 28/09/2010, in AIR LIGUIDE. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: