Διμερείς συναντήσεις ΥΦΥΠΕΞ κ. Σ. Κουβέλη με Άραβες υπουργούς στο περιθώριο του 3ου Αραβοελληνικού Οικονομικού Φόρουμ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης είχε σειρά επαφών με υπουργούς παραγωγικών υπουργείων της Λιβύης, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και της Συρίας στο περιθώριο των εργασιών του 3ου Αραβοελληνικού Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ με σκοπό την προώθηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με τον αραβικό κόσμο, στο πλαίσιο της συντονισμένης αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Εντός αυτού του πνεύματος πραγματοποιήθηκαν οι συνομιλίες του ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρου Κουβέλη με τον Υπουργό Υποδομών της Λιβύης κ. Ματούκ Μοχάμεντ Ματούκ. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια των επίσημων επισκέψεων, του Πρωθυπουργού αλλά και του ιδίου του κ. Κουβέλη τον περασμένο Ιούλιο στην Τρίπολη.

Οι δύο πλευρές μάλιστα προετοιμάζουν τη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) που θα λάβει χώρα στην Τρίπολη τον Οκτώβριο, με αντικείμενο θέματα  αποφυγής διπλής φορολογίας, προστασίας των επενδύσεων και διευκόλυνσης στον τομέα των θεωρήσεων για διπλωμάτες και επιχειρηματίες.

Παράλληλα, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η συνεργασία στον τομέα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με την κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου, καθώς και η συνεργασία στη διαχείριση υδάτινων πόρων και απορριμμάτων.

Επίσης, Μικτή Διυπουργική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του χρόνου και με την Αίγυπτο, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο ΥΦΥΠΕΞ με τον Υφυπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου κ. Μαμντούχ Μουσταφά. Βασικοί τομείς που εξετάσθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η ενέργεια, οι μεταφορές και η επενδυτική συνεργασία.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης είχε συναντήσεις με τον Υπουργό – αρμόδιο για θέματα ηλεκτρικής ενέργειας της Συρίας κ. Αχμεντ Κουσάι Καγιάλι και με τον Υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ, σουλτάνο Μπιν Σαιντ Αλ Μανσούρι, με στόχο την περαιτέρω προώθηση των επενδυτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τις αραβικές χώρες.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 27/09/2010, in ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: