Πιστοποιημένη εκπαίδευση GRI από τη Sustainable Development

Η Sustainable Development, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου Πιστοποιημένου από το GRI (www.globalreporting.org) Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιουλίου, διοργανώνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στις 29-30 Σεπτεμβρίου 2010, το εξειδικευμένο σεμινάριο για την ανάπτυξη Απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).

Το GRI Certified Training Program στοχεύει στην εκπαίδευση Εταιρειών και Οργανισμών, ώστε να συντάσσουν Απολογισμούς ΕΚΕ, με βάση το διεθνές πρότυπο GRI-G3. Σύμφωνα με το πρότυπο αυτό οι Απολογισμοί ΕΚΕ πρέπει να περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του οργανισμού αναφορικά με τη διαχείριση των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών.

Σε παγκόσμιο  επίπεδο, ο οργανισμός Global Reporting Initiative κατόπιν αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης επιλέγει σε κάθε χώρα ειδικούς συνεργάτες, με σκοπό την προαγωγή της εκπαίδευσης σε θέματα Απολογισμών ΕΚΕ σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές GRI-G3. Στο πλαίσιο αυτό, η διοργανώτρια εταιρεία Sustainable Development έχει επιλεχθεί και αποτελεί επίσημο και πιστοποιημένο συνεργάτη του Global Reporting Initiative για την παροχή εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η Sustainable Development έχει από το 2006 εκπονήσει σημαντικούς Απολογισμούς ΕΚΕ για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα, ακολουθώντας το διεθνές πρότυπο GRI-G3 και διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το διεθνή φορέα πιστοποίησης Det Norske Veritas (DNV) και με την υποστήριξη της Connective WGSE, Εταιρείας Συμβούλων Επικοινωνίας.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 23/09/2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: