Ο ΟΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ FTSE4GOOD

Aerial view of Highways in the Maroussi suburb...
Image via Wikipedia

Μεταξύ των κορυφαίων εταιριών στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας από όλον τον κόσμο

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2010 – Ο ΟΤΕ κρίθηκε εκ νέου ότι πληροί τα κριτήρια παραμονής στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες FTSE4Good. Οι δείκτες FTSE4Good, που έχουν δημιουργηθεί από τον διεθνή οργανισμό διαχείρισης χρηματιστηριακών δεικτών FTSE, αποτελούν σημείο αναφοράς για τους επενδυτές που επιθυμούν να έχουν στοιχεία ως προς την εταιρική υπευθυνότητα της εταιρίας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

Ο ΟΤΕ αποτελεί μια από τις μόλις 275 εταιρείες στην Ευρώπη του δείκτη FTSE4GOOD EUROPE BENCHMARK INDEX. Κατά την πρόσφατη αξιολόγηση δεν εντάχθηκε καμία νέα εταιρεία από την Ελλάδα, ενώ ο ΟΤΕ παραμένει μια από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται.

Η αξιολόγηση πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και λαμβάνονται υπόψη περιβαλλοντικά κριτήρια αλλά και παράμετροι όπως η προώθηση του διαλόγου, της διαφάνειας και της αξιοπιστίας, καθώς και η δέσμευση της Διοίκησης για τη διασφάλιση της υπεύθυνης εταιρικής πρακτικής.

Στους δείκτες κοινωνικής υπευθυνότητας FTSE4Good εντάσσονται κορυφαίες εταιρίες από όλον τον κόσμο, που διακρίνονται για την υψηλή ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβαλλοντικής πολιτικής και εποικοδομητικών σχέσεων με όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα κριτήρια ένταξης στους δείκτες FTSE4Good εξελίσσονται διαρκώς, απαιτώντας συνεχή βελτίωση στις περιβαλλοντικές πρακτικές και σχέσεις με τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου μια εταιρεία να ενταχθεί ή να διατηρηθεί στους δείκτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ συμπεριλήφθη για πρώτη φορά στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες FTSE4Good το 2008. Έκτοτε, σε κάθε αξιολόγηση, ανανεώνει την παραμονή του.

Enhanced by Zemanta

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 22/09/2010, in ΟΤΕ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: