Ενημέρωση και βοηθήματα για τις ηλεκτρικές εφαρμογές του χαλκού

Το Ε.Ι.Α.Χ. (Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού) με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του χαλκού στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και την καλύτερη ενημέρωση  των Ελλήνων ηλεκτρολόγων όλων των βαθμίδων αλλά και των τελικών καταναλωτών, ξεκινά μια νέα ενημερωτική εκστρατεία.

Η ενημέρωση του Ε.Ι.Α.Χ.  για την ασφαλέστερη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, εστιάζεται περισσότερο στο ‘’τι θα πρέπει να γίνει’’ και λιγότερο στο ‘’πως θα πρέπει να γίνει’’. Μεταξύ των θεμάτων στα οποία γίνεται αναφορά είναι τα μέτρα προστασίας από ηλεκτροπληξία, τα μέτρα προστασίας από πυρκαγιά που προκαλείται από ηλεκτρικά αίτια, η σημασία των συστηματικών επανελέγχων των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, καθώς και η ευθύνη και η υπευθυνότητα του ηλεκτρολογικού κλάδου.

Επίσης, στην ενημέρωση θα περιλαμβάνονται και μια σειρά θεμάτων τα οποία άπτονται της πρόσφατης ηλεκτρολογικής νομοθεσίας και του προτύπου ΕΛΟΤ HD 384, αλλά και πληροφόρηση για την ασφαλέστερη χρήση και αξιοποίηση του ηλεκτρισμού.

Tα θέματα της ενημέρωσης αναλυτικότερα:

  • Βασικές απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ HD 384 για τις ηλεκτρικές γραμμές.
  • Χρωματισμοί καλωδίων με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 308 S2.
  • Μέγιστα επιτρεπόμενα ρεύματα καλωδίων με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384.
  • Πρόγραμμα υπολογισμού των Μέγιστων Επιτρεπόμενων Ρευμάτων (ΜΕΡ) για καλώδια από χαλκό.
  • Προτάσεις ενημέρωσης καταναλωτών για ασφαλή χρήση του ηλεκτρισμού.

Οι καταναλωτές θα πρέπει ακόμη να ενημερώνονται για βασικά μέτρα προστασίας, όπως:
¨Να μην υπερφορτώνουν τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις τους

¨Να μην γίνονται επεμβάσεις, προσθήκες, επισκευές ή αλλαγές στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις από αναρμόδιους

¨Για την ασφαλή χρήση του ηλεκτρισμού χρειάζεται μια σωστή ηλεκτρική εγκατάσταση
¨Η λανθασμένη χρήση ηλεκτρολογικών υλικών δημιουργεί κινδύνους

¨Για να είναι ασφαλείς και σίγουρες οι ηλεκτρικές τους εγκαταστάσεις χρειάζονται τσεκάπ, αρχικό έλεγχο και επανελέγχους στη διάρκεια της ζωής τους

¨Για την ευθύνη και την υπευθυνότητα όλων των εμπλεκομένων με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
¨Ότι η απαίτηση για ασφαλέστερες και καλύτερες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι και δική τους υπόθεση!

Το Ε.Ι.Α.Χ.  πιστεύει ότι η συστηματική ενημέρωση των καταναλωτών για την ασφαλή χρήση του ηλεκτρισμού θα βοηθήσει να μειωθούν τα ατυχήματα και θα βελτιώσει την εικόνα του ελληνικού ηλεκτρολογικού κλάδου.

Τα παραπάνω θέματα πρόκειται να ενταχθούν και στο site του Ε.Ι.Α.Χ.  www.copper.org.gr, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αντλεί όποια έγκυρη πληροφορία θέλει για τις  ηλεκτρικές εφαρμογές  και την ασφάλειά τους.

Τέλος θα υπάρξει και CD-ROM στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, τεχνικού, εκπαιδευτικού, σπουδαστή αλλά και τελικού καταναλωτή .

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 22/09/2010, in Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: