Νέο αιολικό πάρκο της Rokas Aeoliki Cyprus στην Λάρνακα

Η εκδήλωση θεμελίωσης του νέου αιολικού πάρκου της Rokas Aeoliki Cyprus Ltd, θυγατρικής της Rokas Renewables, μέλος της Iberdrola Renovables, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010 στην περιοχή Αγία Άννα της επαρχίας Λάρνακας στην νοτια-ανατολική Κύπρο. Στην εκδήλωση παρέστη ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης. Τον Όμιλο Iberdrola Renovables εκπροσώπησε ο κ. Andres Bartrina εκ της Διεύθυνσης Διεθνών Αγορών, την Rokas Renewables οι κκ. Βασιλική Χριστοδουλοπούλου, Πρόεδρος και Αθανάσιος Τσαντίλας, Γενικος Διευθυντής Ενέργειας ενώ την Rokas Aeoliki Cyprus Ltd ο κ. Δημήτρης Γιαννάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Δημήτρης Γιαννάκη χαιρέτισε τους καλεσμένους επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της αιολικής ενέργειας για την ανάπτυξη των τοπικών και εθνικών οικονομιών.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αντώνης Πασχαλίδης, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία του αιολικού πάρκου θα συμβάλει ουσιαστικά στην εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας στην Κύπρο και στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε επίσης ότι ευνοεί την διεθνή εικόνα της xώρας ενισχύοντας τον τουρισμό και την εθνική οικονομία.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Αθανάσιος Τσαντίλας αναφέρθηκε στην παρουσία της Iberdrola Renovables στον χώρο της Μεσογείου ενώ παράλληλα τόνισε πως η Rokas Renewables πιστεύει στις επενδυτικές προοπτικές της Κύπρου.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο συμβολίζοντας την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου αιολικού πάρκου και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην ολοκλήρωση των εργασιών του.

Η Rokas Aeoliki Cyprus Ltd, θυγατρική της Rokas Renewables, αποτελεί μέλος του ηγετικού σε παγκόσμιο επίπεδο Ισπανικού Ομίλου Iberdrola Renovables. Η κατασκευή του νέου αιολικού πάρκου στην Αγία Άννα, που θα έχει συνολική δυναμικότητα 20MW (μεγαβάτ) και η υλοποίηση του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2011, βάζει δυναμικά την Κύπρο στον χάρτη των ΑΠΕ. Η Rokas Aeoliki Cyprus Ltd, με αυτό το έργο φέρνει στην Κύπρο την τεχνογνωσία, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του Ομίλου Iberdrola Renovables, που έχει σήμερα παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και εγκατεστημένη ισχύ 11,406MW (Q2 2010) παγκοσμίως.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 20/09/2010, in MARKETING. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: