«Επενδύσεις € 60 εκατ. στη Μέση Ανατολή»

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.Επενδύσεις στη Μέση Ανατολή ανακοίνωσε πρόσφατα η Air Liquide. Ο διεθνής Όμιλος, που διαθέτει παρουσία στην αναπτυσσόμενη αυτή αγορά, στηρίζοντας τους πελάτες του που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή σιδήρουστη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη, επενδύει σε νέες μονάδες παραγωγής, φτάνοντας στο συνολικό ποσό των € 60 εκατ.

Αρχικά, στην Αίγυπτο, ο Όμιλος υπέγραψε νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο προμήθειας αερίου οξυγόνου με την σιδηρουργία ΕΖΖ, στη βιομηχανική ζώνη Sadate City, ανάμεσα στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια.  Η νέα μονάδα παραγωγής που θα εγκαταστήσει στην περιοχή, θα ξεκινήσει την λειτουργία της στο τέλος του 2011 και θα παράγει 110 τόνους αερίου οξυγόνου την ημέρα, επιτρέποντας στην ΕΖΖ να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα.

Στο Qatar, ο Όμιλος, μέσω της θυγατριικής του GASAL, υπέγραψε ένα νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Qatar Steel. Για την εκτέλεση του συμβολαίου θα εγκαταστήσει την τρίτη μονάδα παραγωγής οξυγόνου στην περιοχή, φθάνοντας την παραγωγική του ικανότητα στους 650 τόνους οξυγόνου την ημέρα. Η μονάδα αυτή θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Τέλος, ο Όμιλος ξεκινάει την δραστηριότητά του στη Συρία, εγκαθιστώντας την πρώτη μονάδα παραγωγής οξυγόνου, ημερήσιας δυναμικότητας 200 τόνων, για τη βιομηχανία χάλυβα Medsteel, στις εγκαταστάσεις της στην βιομηχανική περιοχή Adraa, κοντά στην Δαμασκό.  Η μονάδα αυτή θα παράγει επίσης άζωτο και αργόν σε υγρή μορφή και θα προμηθεύει το σύνολο της αγοράς βιομηχανικών αερίων στην περιοχή Levant.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 14/09/2010, in AIR LIGUIDE. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: