Γερμανία: εξαγορά μεγάλης μονάδας παραγωγής συνθετικών αερίων

Ενισχύοντας τη θέση της στη Γερμανία, η Air Liquide ολοκλήρωσε συμφωνία με την OXEA GmbH για την εξαγορά μονάδας παραγωγής συνθετικών αερίων, για την οποία έχει ήδη δοθεί η σχετική άδεια από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η συγκεκριμένη μονάδα είναι εγκατεστημένη στο Oberhausen (περιοχή Rhin-Ruhr), περιοχή στην οποία η η Air Liquide λειτουργεί ήδη τρεις μονάδες διαχωρισμού του αέρα, εδώ και πολλά χρόνια, προμηθεύοντας την OXEA με οξυγόνο. Στην ίδια εγκατάσταση, η Air Liquide κατασκεύσε επίσης μία τέταρτη μονάδα διαχωρισμού του άερια, δυναμικότητας παραγωγής 2.400 τόνων οξυγόνου ανά ημέρα (όπως ανακοινώθηκε στις 5 Ιουνίου 2008).

Αυτή η μεγάλη κλίμακα μονάδων διαθέτει δυναμικότητα παραγωγής συνθετικού αερίου, μιγμάτων υδρογόνου και μονοξειδίου του άνθρακα περίπου 83.000 Nm3 την ώρα. Το συνθετικό αέριο χρησιμοποιείται για την επεξεργασία ενδιάμεσων προϊόντων τα οποία χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ρούχων υψηλής ποιότητας, λιπαντικών καθώς και καλλυντικών και φαρμάκων.

Ο Guy Salzgeber, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide και Δ/ντής Βορείου και Κεντρικής Ευρώπης, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους στη μονάδα της OXEA. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντικατοπτρίζει την στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου στις μεγάλες ώριμες αγορές και ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες την προμήθειά τους με βιομηχανικά αέρια. Η επένδυση αυτή ενισχύει την ανάπτυξη της Air Liquide στην Γερμανία και τη θέση του Ομίλου στην περιοχής Rhin-Ruhr, μία από τις μεγαλύτερες και πλέον σημαντικές βιομηχανικές ζώνες της Ευρώπης».

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 09/09/2010, in AIR LIGUIDE. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: