Αντίστροφη μέτρηση για την εισαγωγή του Ομίλου FxPro

Στην αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

Την εισαγωγή των μετοχών του στη διεθνή αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, τον προσεχή Οκτώβριο, ανακοίνωσε ο Όμιλος FxPro, μέσω της διάθεσης του 30% περίπου του μετοχικού του κεφαλαίου σε θεσμικούς επενδυτές. Η Fxpro συγκαταλέγεται σήμερα στις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα παροχής υπηρεσιών συμβολαίων επί διαφορών (CFDs), μεταξύ άλλων συναλλάγματος (FX), μετοχών και χρηματιστηριακών δεικτών (equity indexes), έχει ως έδρα της τη Λεμεσό.  Είναι αδειοδοτημένη και τελεί υπό την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου (‘CySEC’), γεγονός που της επιτρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα λειτουργεί κάτω από το πλαίσιο της Ε.Ε. για τις Αγορές Χρηματοπιστωτικών Μέσων (MiFID).

Ο Όμιλος FxPro εργοδοτεί σήμερα πέραν των 170 ατόμων, στα γραφεία που διαθέτει τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Νίκαια, τη Βιέννη, τη Μόσχα και τη Μαδρίτη. Διαθέτοντας ένα ευρύ πελατολόγιο, που εξαπλώνεται σε περίπου 120 χώρες και με προσφερόμενες υπηρεσίες επί 24ωρου βάσης, σε 18 γλώσσες, η FxPro δραστηριοποιείται παγκοσμίως και υποστηρίζεται από ένα δίκτυο γραφείων αντιπροσώπευσης, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται διεθνώς οι πελάτες στην βάση τους.

Ο Όμιλος χαίρει σημαντικής αναγνώρισης στη αγορά συναλλαγών για ιδιώτες επενδυτές και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των πρωτοβουλιών σε θέματα μάρκετινγκ και διαφήμισης αλλά και λόγω του φάσματος των υπηρεσιών που παρέχει και των τεχνολογιών που αναπτύσσει όπως το i-phone trader, smartphone trader κλπ. Η FxPro σήμερα είναι χορηγός των ποδοσφαιρικών ομάδων Aston Villa  και της Fulham F.C που αγωνίζονται στο Αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς επίσης και της Virgin Racing F1 team και του World Rally Championship. Ο Όμιλος διαφημίζει συστηματικά σε οικονομικές ιστοσελίδες και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα όπως  Bloomberg και Euronews.

Επιδίωξη του Ομίλου με την εισδοχή του στη διεθνή αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου είναι η ακόμη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα που θα του προσδώσει η ένταξη αυτή με στόχο την περαιτέρω στρατηγική ανάπτυξη και παροχή επιπρόσθετων προϊόντων και υπηρεσιών σε νέους πελάτες.

Σε δηλώσεις του ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της FxPro, κ. Παναγιώτης Ξυδάς, ανέφερε: «Είμαστε μια εταιρεία με δυνατό ιστορικό κερδοφόρας ανάπτυξης σε μια αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία. Ως μέρος της συνεχούς στρατηγικής ανάπτυξής μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόθεση μας για εισδοχή στο ΑΙΜ, Η εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να μας δώσει ακόμη περισσότερη διεθνή αναγνωρισιμότητα και προσμένουμε με ιδιαίτερη χαρά την καινούρια αυτή φάση στην ιστορία της εξέλιξης του Ομίλου μας».

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 09/09/2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: