Καθαρά κέρδη 864 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο σημείωσε ο Όμιλος EUREKO

Βασική προτεραιότητα στρατηγικού ενδιαφέροντος η INTERAMERICAN
Το αποτελέσματα του α’ εξαμήνου ανακοίνωσε ο Όμιλος EUREKO, μητρικός της INTERAMERICAN, ο οποίος σημείωσε καθαρό κέρδος 864 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο (115 εκατ. ευρώ). Καθοριστικός για το ύψος της κερδοφορίας ήταν ο διακανονισμός που επετεύχθη με την πολωνική κυβέρνηση για την ασφαλιστική εταιρεία PZU, αλλά μη λαμβανομένου υπ’ όψιν του διακανονισμού και πάλι τα κέρδη ήταν αυξημένα έναντι του α΄εξαμήνου 2009.
Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, παρά τις δυσχερείς συνθήκες της αγοράς, έφθασαν τα 10,7 δισ. ευρώ  έναντι 10,5 εκατ. πέρυσι. Ενισχυμένη είναι η κεφαλαιακή βάση της EUREKO, με συνολικά ίδια κεφάλαια στο τέλος του α΄εξαμήνου 10,2 δισ. ευρώ, ενώ και ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου ενισχύθηκε περαιτέρω ανερχόμενος στο 225%. Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων περιλαμβάνει κατά 75% τίτλους σταθερού εισοδήματος, 9% καταθέσεις/μετρητά, 6% παράγωγα και το υπόλοιπο 10% είναι σε μετοχές, ακίνητα και εναλλακτικές επενδύσεις.
Όσον αφορά  την εκτός Κάτω Χωρών στρατηγική της, η EUREKO εκτιμά ως ικανοποιητικά τα αποτελέσματά της INTERAMERICAN δεδομένων των συνθηκών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και του οικονομικού περιβάλλοντος και την περιλαμβάνει στις εταιρείες αιχμής του Ομίλου εκτός έδρας, μαζί με τη EUREKO SIGORTA στην Τουρκία και την ORANTA στη Ρωσία. Σημειώνεται ότι η INTERAMERICAN πέτυχε κατά το α΄εξάμηνο του έτους 253,8 εκατ. ευρώ παραγωγή, αυξημένη σε όλους τους κλάδους.
Η αποδοτικότητα  των δραστηριοτήτων με στόχο την  ικανοποίηση του πελάτη και η  περαιτέρω μείωση του λειτουργικού του κόστους, σχηματοποιούν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στη συνέχεια η EUREKO, εστιάζοντας την προσοχή της στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος και επιδιώκοντας την προώθηση κυρίως προϊόντων Γενικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Προστασίας Εισοδήματος, που θα είναι επίκαιρα, κατανοητά και οικονομικά.
Σχετικά, ο  Willem van Duin, Πρόεδρος του Executive Board της EUREKO, δήλωσε: «Με υψηλές επιδόσεις κατά το πρώτο ήμισυ του 2010, ο Όμιλος βελτίωσε σημαντικά την οικονομική θέση του. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με καλές ασφάλειες σε λογικές τιμές. Γι’ αυτό τον λόγο, προτεραιότητα για εμάς θα συνεχίσουν να έχουν η αποδοτικότητα, η μείωση της πολυπλοκότητας και η ενίσχυση της επιχειρηματικής αριστείας».
Φωτογραφία: O Willem van Duin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου EUREKO με τον Γιώργο Κώτσαλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της INTERAMERICAN

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 07/09/2010, in INTERAMERICAN. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: