Ernst & Young:»Προς το παρόν δεν χρειάζεται αυστηρότερη νομισματική πολιτική»

Ernst & Young board close to Time Square in Ne...
Image via Wikipedia

Η Marie Diron, Επικεφαλής Οικονομολόγος στην υπηρεσία Eurozone Forecast (EEF) της Ernst & Young, ανέφερε τα εξής:

Δεν αναμένεται καμία αύξηση των επιτοκίων πριν από το 2011 το νωρίτερο

«Η απόφαση  της Ε.Κ.Τ. να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1% ήταν αναμενόμενη. Δεν  θεωρούμε πιθανή καμία αύξηση των  επιτοκίων πριν από το 2011 το νωρίτερο».

Οι εντάσεις στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζονται

«Η απόφαση  της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πλήρη στήριξη της ρευστότητας  έως τις αρχές του επόμενου έτους είναι ευπρόσδεκτη, καθώς  οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο  συνεχίζονται».

Τα τεστ αντοχής  αποτελούν μόνο βραχυπρόθεσμη λύση

«Τα σχετικά  θετικά αποτελέσματα των τεστ αντοχής  παρείχαν ανακούφιση αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα. Πολλές τράπεζες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε κεφάλαια, γεγονός που οδηγεί σε αυστηρούς  όρους χορήγησης πιστώσεων για  την πραγματική οικονομία».

Η αύξηση του  Α.Ε.Π. στην Ευρωζώνη θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στο 1,3%

«Η αύξηση του Α.Ε.Π. στην Ευρωζώνη ήταν ισχυρή το δεύτερο τρίμηνο, αλλά αναμένεται να σημειώσει επιβράδυνση από  το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Συνολικά, εκτιμούμε ότι η ετήσια αύξηση του Α.Ε.Π. στην Ευρωζώνη θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στο 1,3%. Οι δημοσιονομικές περικοπές μόλις αρχίζουν να επιτείνουν την κατάσταση, ενώ οι περισσότερες επιπτώσεις από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητές. Επιπλέον, η ζήτηση για εξαγωγές της Ευρωζώνης –η οποία έχει συμβάλει, μέχρι στιγμής, τα μέγιστα στην ανάκαμψη– αναμένεται να εξασθενήσει, καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται».

Προς το παρόν  δεν χρειάζεται αυστηρότερη νομισματική  πολιτική

«Υπό τις  παρούσες συνθήκες, οι πληθωριστικές  πιέσεις έχουν εκλείψει. Ο επίσημος πληθωρισμός ενδέχεται να αυξηθεί  κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, αντικατοπτρίζοντας τις επακόλουθες  επιπτώσεις από τις αυξήσεις του  συντελεστή Φ.Π.Α. σε αρκετές χώρες. Ωστόσο, ο υποκείμενος πληθωρισμός διατηρείται υπό έλεγχο και, επομένως, η αυστηρότερη νομισματική πολιτική δεν είναι απαραίτητη για κάποιο διάστημα».

Enhanced by Zemanta

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 06/09/2010, in Ernst & Young. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: