ΤΟ 1o ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ GRI ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ


Logo of Global Reporting Initiative
Image via Wikipedia
Για πρώτη  φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο (14-15 Ιουλίου 2010) Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την ανάπτυξη Απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Το πρόγραμμα αυτό είναι πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Global Reporting Initiative (GRI), ο οποίος έχει αναπτύξει το διεθνές πλαίσιο Απολογισμών ΕΚΕ, GRI-G3. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από τη Sustainable Development, εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων σε θέματα ΕΚΕ και Αειφόρου Ανάπτυξης, η οποία πρόσφατα έγινε Certified Training Partner του GRI.
Στελέχη ΕΚΕ, Επικοινωνίας και Ανθρώπινου Δυναμικού ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών, παρακολούθησαν το σεμινάριο αυτό, που σκοπό έχει την παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν Απολογισμούς ΕΚΕ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διεθνούς προτύπου GRI-G3. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τις βασικές έννοιες και ορολογία του προτύπου GRI-G3, τις εσωτερικές διαδικασίες και την προετοιμασία για την ανάπτυξη Απολογισμών ΕΚΕ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμπεριλάβουν τα ενδιαφερόμενα μέρη στη συνολική διαδικασία.
Εκπαιδευτές του σεμιναρίου αυτού (GRI nominated trainers) ήταν ειδικοί σε θέματα Απολογισμών ΕΚΕ:
  • Μαρία Αλεξίου, CSR Manager, TITAN
  • Φώτης Κουρμούσης, Πρόεδρος της Ένωσης Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας
  • Νίκος Μιχαλόπουλος, Business Analyst
  • Κατερίνα Κατσούλη, Managing Director, Sustainable Development.
Ο Οργανισμός GRI κατόπιν αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης επιλέγει για κάθε χώρα εξειδικευμένους συνεργάτες με σκοπό την πιστοποιημένη εκπαίδευση σε θέματα Απολογισμών ΕΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός GRI επέλεξε τη Sustainable Development ως Certified Training Partner για την Ελλάδα.
Η Sustainable Development προγραμματίζει σειρά πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στοχεύοντας στη διάδοση του διεθνούς πλαισίου Απολογισμών ΕΚΕ, GRI-G3 στην Ελλάδα. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το μηνιαίο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων περιλαμβάνονται στο www.sdev.gr

Χορηγοί του  Εκπαιδευτικού Προγράμματος υπήρξαν  οι Εταιρίες DNV και Connective WGSE.

Enhanced by Zemanta

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 21/07/2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: