ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ STRESS TESTS ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

O Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. ΓΙΑΝΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ

Αθήνα. Είναι σαφές ότι οι Ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφαλαιακή βάση και υγεία στοιχεία στους ισολογισμούς τους και συνεπώς δικαιολογείται απόλυτα η αισιοδοξία ότι θα αντέξουν στα όντως σκληρά stress tests. Το στοιχείο που μένει να καλυτερεύσει είναι η περιορισμένη ρευστότητα των τραπεζών που οφείλεται κύρια στην αδικαιολόγητη απόδραση χρημάτων από τη χώρα, με συνέπεια, ανάμεσα σε άλλα και τη μείωση των αποταμιεύσεων και στην αδυναμία των πελατών τους να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Περαιτέρω επαχθής παράγοντας είναι η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που αποτελεί έκφραση της δυσμενούς κατάστασης της πραγματικής οικονομίας.

Οι παράγοντες αυτοί θα πρέπει να οδηγήσουν τις Ελληνικές τράπεζες σε κινήσεις στρατηγικών συνεργιών με στόχο την αύξηση της ρευστότητάς τους και την δημιουργία οικονομιών κλίμακας. Είναι παράλληλα υποχρέωση του κράτους να πάρει δραστικά και άμεσης εφαρμογής μέτρα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας με ρήξεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες ικανές να συμβάλλουν στην αλλαγή του αρνητικού κλίματος και στην δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής για την χώρα.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 14/07/2010, in ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: