Η φιλάνθρωπη τράπεζα και οι οπαδοί της

Ενας από τους κατοίκουςακτιβιστές του Μέιχουντ σε μία από τις συγκεντρώ σεις της κοινότητας εναντίον της πολιτικής της US Βank

Φωτογραφία

Οι συγκεντρώσεις των κατοίκων στο Μέιχουντ του Σικάγου διαδέχονται η μία την άλλη. Οι διαδηλωτές δηλώνουν ακτιβιστές υπέρ μιας ασυνήθιστης τράπεζας, της Ρark Νational. Ο θυμός τους που η κυβέρνηση έσωσε τη Citigroup, αλλά άφησε την αγαπημένη τους τράπεζα να φαλιρίσει εδώ και 8 μήνες, δεν έχει καταλαγιάσει. Και, ναι, χρησιμοποιούν τον όρο «αγαπημένη» όταν μιλούν για την τράπεζα του κ. Μάικλ Κέλι. Μία από τις εννέα που αποτελούσαν την εταιρεία του, τη FΒΟΡ Corporation.
Από το 2003 που άνοιξε υποκατάστημα σε αυτό το φτωχό προάστιο της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπου διαμένουν κυρίως Αφροαμερικανοί και εργάτες, όλοι είχαν να λένε για τη στήριξη που παρείχε στην κοινότητα. Αγόραζε σπίτια σε πλειστηριασμό, τα ανακαίνιζε και τα πωλούσε σε τιμή κόστους. Εδωσε 27 εκατ. δολάρια για να χτιστεί σχολείο. Μόνο το 2007 είχε ξοδέψει 36,7 εκατ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δάνειζε με πολύ καλούς όρους. Ακόμη και όσους κινδύνευαν με κατάσχεση.
Η FΒΟΡ ήταν μάλιστα ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος ιδιοκτησίας ιδιώτη στις ΗΠΑ πριν από το 2008. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να βγει αλώβητη από την κρίση. Την εξαγόρασε λοιπόν η US Βank, η οποία δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική. Στο Μέιχουντ το κατανοούν ως έναν βαθμό. Ομως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν. Γιατί, όπως υποστηρίζουν, αγοράζοντας την Ρark Νational, η US Βank αγόρασε και τις υποχρεώσεις της απέναντί τους

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 26/06/2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: