«Εταιρική Διακυβέρνηση – Εργαλείο Σταθερότητας και Ανάπτυξης»

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, (www.amcham.gr) διοργανώνει συνέδριο με τίτλο: «Εταιρική Διακυβέρνηση – Εργαλείο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», την Τετάρτη  23 Ιουνίου 2010, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, από τις 15:00 μέχρι 20:30.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι αρχές και πρακτικές της εταιρικής διακυβέρνησης που τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα. Θα παρουσιαστεί επίσης η πολιτική αντιμετώπισης των επιχειρήσεων της οικονομικής κρίσης, καθώς και η συμβολή του εσωτερικού ελέγχου στην αξιόπιστη πληροφόρηση των μετόχων και στην υιοθέτηση διαδικασιών διαφάνειας και υπευθυνότητας από τις επιχειρήσεις. Σημαντικοί ομιλητές από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό τομέα, θα παρουσιάσουν τις βέλτιστες πρακτικές για ένα σύγχρονο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν και θα καλυφθούν τα θέματα στις ακόλουθες ενότητες:

  • Εταιρική Διακυβέρνηση και βέλτιστες πρακτικές
  • Παρουσίαση έρευνας για την εταιρική διακυβέρνηση
  • Σύγχρονες τάσεις ορθής εταιρικής διακυβέρνησης
  • Η συμβολή του εξωτερικού και εσωτερικού ελέγχου στην αξιόπιστη πληροφόρηση και στη διαμόρφωση διαφανειών εταιρικών διαδικασιών
  • Ο ρόλος των διοικητικών συμβουλίων και των διευθυνόντων στελεχών στη σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση
  • Κλειδί για την ανάπτυξη, η σωστή εφαρμογή των αρχών δημόσιας διακυβέρνησης

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με τη σωστή εφαρμογή των αρχών δημόσιας διακυβέρνησης.  Επίσης στο συνέδριο θα μετέχει ως ομιλητής ο κ. Μιχάλης Σαρρής, πρ. Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.

Χορηγός του συνεδρίου είναι η ALAPIS  και υποστηρικτές οι: Ελληνικά Πετρέλαια, Όμιλος Fourlis, KPMG και Era. Χορηγοί επικοινωνίας είναι: Εφημερίδα Κέρδος, και Business Partners.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 20/06/2010, in ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: