Τα «διαμάντια της οικονομίας» κατά της κρίσης!

Σημαντική παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού  Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης, που μίλησε στην εκδήλωση της STAT BANK για την προβολή των πλέον δυναμικών επιχειρήσων βιομηχανίας, εμπορίου και ξενοδοχείων στα πλαίσια της παρουσίασης του ετήσιου επιχειρηματικού οδηγού “Diamonds vs Crisis 2010” .

Ο κ. Γραμματίδης επισήμανε ότι:”Είναι σημαντική η πρωτοβουλία αυτή γιατί αναλαμβάνεται σήμερα που διανύουμε την πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολεμικής ιστορίας της Ελλάδας. Σε μια περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται από μια βαθειά οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο, τόσο βαθειά που, σε συνδυασμό με την κρίση της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, αλλά και τις δυσκολίες χωρών όπως η Ιταλία και η Γαλλία, εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια την Ευρωζώνη. Με ένα τρομακτικό για τα μεγέθη της χώρας δημόσιο χρέος, ένα ανησυχητικά υψηλό έλλειμμα και με ένα ιδιαίτερα προβληματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ένα διογκούμενο ποσοστό ανεργίας, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: οριστική αλλαγή πορείας ή πτώχευση. Το δίλημμα δεν πρέπει να απασχολεί μόνο την κυβέρνηση, θα πρέπει να απασχολεί όλο το πολιτικό δυναμικό της χώρας ανεξάρτητα από ιδεολογικές θέσεις, το επιχειρηματικό της δυναμικό, αλλά και το σύνολο του Ελληνικού λαού. Το δίλημμα αυτό γίνεται εντονότερο από την βαθειά κοινωνική κρίση που επίσης διαπερνά την χώρα απ’ άκρου σε άκρο, κρίση αξιών, κρίση αμφισβήτησης της πολιτικής, κρίση αμφισβήτησης προσώπων και θεσμών. Αν σ’ όλα αυτά προσθέσουμε την παντελή έλλειψη νέων οραμάτων και στόχων, δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα επικίνδυνο ακόμα και για την ίδια την κοινωνική συνοχή”.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 15/06/2010, in ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, MARKETING. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: