“Cosmos”, ένα μεγάλο βήμα για την πελατοκεντρική λειτουργία της INTERAMERICAN

Ολοκληρώθηκε  και τίθεται σε εφαρμογή το καινοτόμο  για την ελληνική ασφαλιστική  αγορά έργο “Cosmos” της INTERAMERICAN, που αφορά στη δημιουργία μιας ενιαίας εικόνας πελάτη. Στόχος του έργου, που είχε ξεκινήσει αρχές του 2009, είναι να έχει η INTERAMERICAN τη δυνατότητα να αποδώσει περισσότερη αξία στους πελάτες της και να αυξήσει την ικανοποίησή τους σε κάθε επαφή που έχουν με την εταιρεία.

Ήδη έχουν εκπαιδευτεί οι άνθρωποι της Interamerican στη νέα πελατοκεντρική αντίληψη, στις κοινές ανεξαρτήτως κλάδου διαδικασίες του “Cosmos” και στις νέες μηχανογραφικές εφαρμογές. Στο ενιαίο πελατολόγιο υφίσταται ολοκληρωμένη εικόνα κάθε πελάτη, η οποία ενημερώνεται διαρκώς από τα πηγαία συστήματα 10 επιμέρους κλάδων, ενώ εφαρμόζεται μία ενιαία πολιτική που αφορά στον πελάτη. Η συνολική εφαρμογή είναι προς την κατεύθυνση των υψηλών απαιτήσεων διαχείρισης και εξυπηρέτησης πελατών που θέτει το Solvency II, ενώ η ποιοτική αποτελεσματικότητά της επιβεβαιώνεται από έναν πρώτο έλεγχο των δεδομένων αλληλογραφίας, σύμφωνα με τον οποίο η πληρότητα και ακρίβεια των στοιχείων διευθύνσεων μετά την ολοκλήρωση του έργου αγγίζει το απόλυτο (98%).

Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε μια νέα εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη στο διοικητικό δυναμικό της εταιρείας που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους και διαχειρίζεται τις εταιρικές σχέσεις μαζί τους. Το “Cosmos” σε δεύτερη φάση θα αποτελέσει το “όχημα” για την ανάπτυξη της πελατοκεντρικής στρατηγικής της INTERAMERICAN στον τομέα της κάλυψης των σύγχρονων ασφαλιστικών αναγκών. Από την εφαρμογή του συνολικού έργου προσδοκάται η σημαντική βελτίωση της εξυπηρέτησης και η περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης του πελάτη, που σήμερα βρίσκεται για την INTERAMERICAN αρκετά ψηλότερα (80%) από τον μέσο όρο της ασφαλιστικής αγοράς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία.

Την τεχνική  υλοποίηση του έργου ανέλαβε  η εταιρεία Cognity σε συνεργασία με τη μηχανογράφηση της INTERAMERICAN και οι τεχνικές λύσεις που εφαρμόσθηκαν, αποτελούν τις καλύτερες στο είδος τους σε παγκόσμιο επίπεδο (Gartner 2009).

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 09/06/2010, in INTERAMERICAN, MARKETING. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: