Κύπρος: Οικονομία και Επιχειρήσεις

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του λευκώματος «Κύπρος, Οικονομία και Επιχειρήσεις 50 χρόνια 1960-2010».

Η κρίση αποτελεί ευκαιρία για διαρθρωτικές αλλαγές και για να κερδίσει η οικονομία το στοίχημα της ανάπτυξης.

Με το επίκαιρο αυτό μήνυμα από την Κύπρο, επισφραγίσθηκε η παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος «Κύπρος, Οικονομία και Επιχειρήσεις 50 χρόνια 1960-2010» που έγραψε ο δημοσιογράφος Ι. Ιωσήφ και αποτελεί έκδοση της εταιρείας «Νόμισμα».

Την έκδοση προλογίζουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφιας, οι πρώην Πρόεδροι κ.κ. Γλ. Κληρίδης και Γ. Βασιλείου. Χαιρετισμό για την έκδοση απευθύνει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Στην επίσημη παρουσίαση της έκδοσης που έγινε την περασμένη Τετάρτη (1-6-2010) στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών στη Λευκωσία κύριος ομιλητής ήταν, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Αθαν. Ορφανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σπουδαιότητα της έκδοσης.

Τον χαιρετισμό του κ. Χριστόφια μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφ. Στεφάνου, ενώ ο πρώην πρόεδρος Γ. Βασιλείου συνεχάρη επίσης τον δημοσιογράφο κ. Ιωσήφ για την έκδοση του λευκώματος λέγοντας ότι δίνει αφορμή για κριτική ανάλυση και δημιουργική αναζήτηση του κοινού μέλλοντος όλων στην Κύπρο. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κώστας Υφαντής και ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 09/06/2010, in ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΚΥΠΡΟΣ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: