Νεά διαμαρτυρία για το «πάγωμα» της επιστροφής του ΦΠΑ σε επιχειρήσεις

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ώστε οι έλεγχοι για την επιστροφή του ΦΠΑ να γίνονται από τις εφορίες το πολύ εντός 15 ημερών από το σχετικό αίτημα των επιχειρηματιών, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος, αυξάνοντας τις διαμαρτυρίες για το θέμα αυτό.

Προειδοποιεί δε, ότι αν το συγκεκριμένο αίτημα δεν εισακουσθεί, ο φορέας «θα κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου».

Στην επιστολή, που εστάλη και στον αρμόδιο υφυπουργό, Φίλιππο Σαχινίδη, ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι τα γεγονότα διαψεύδουν στην πράξη «τη χθεσινή διευκρίνηση του υπουργείου ότι δεν ‘παγώνει’ η επιστροφή του ΦΠΑ, αλλά πραγματοποιείται κανονικά μετά από προσωρινό ή τακτικό έλεγχο».

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, στα αλλεπάλληλα αιτήματά τους προς τις εφορίες για άμεσους ελέγχους, οι επιχειρηματίες λαμβάνουν τελείως αόριστες απαντήσεις για τον χρόνο πραγματοποίησής τους (συνήθως μετά τον Σεπτέμβριο), με τους υπαλλήλους να επικαλούνται φόρτο εργασίας και άλλες αιτιολογίες.

«Η συνέχιση του παγώματος επιστροφής του ΦΠΑ με τεχνητούς τρόπους (πχ, μη εύρεσης χρόνου για ελέγχους από τους εφοριακούς) οδηγεί μαθηματικά και τις υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου σε αδιέξοδο και τελικά σε κλείσιμο με ολέθριες επιπτώσεις στην απασχόληση και τις εξαγωγές», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

ΥΠΟΙΚ: δεν υπάρχει πάγωμα

«Δεν υπάρχει πάγωμα της επιστροφής Φ.Π.Α», επανέλαβε με έμφαση ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο των άτυπων συμβούλιων Eurogroup και Ecofin.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου «δεν υπάρχει πάγωμα της επιστροφής Φ.Π.Α. Υπάρχει απλώς η βούληση του υπουργείου Οικονομικών να ελέγξει, προτού δώσει επιστροφές Φ.Π.Α., διότι στο παρελθόν έχουμε δει επιστροφές Φ.Π.Α., οι οποίες δεν δικαιολογούνταν».

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 08/06/2010, in ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: