Μειώνεται το έλλειμμα, υπερκαλύπτονται οι στόχοι

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο πρώτο τετράμηνο του έτους, που δείχνουν ότι η προσπάθεια σταθεροποίησης-εξυγίανσης αποδίδει καρπούς, καθώς υπερκαλύπτονται οι στόχοι του Προγράμματος σταθεροποίησης για αύξηση εσόδων, μείωση δαπανών, περιστολή του ελλείμματος.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου το δημόσιο έλλειμμα μειώθηκε κατά 41,5%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 35,1% που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες η αποκλιμάκωση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς θ’αρχίσουν να αποδίδουν και τα μέτρα του δεύτερου πακέτου, που ανακοινώθηκαν στις αρχές Μαϊου.
Το έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 6,3 δισ. ευρώ, από 10,8δισ. που ήταν στο αντίστοιχο περυσινό τετράμηνο.
Η βελτίωση του δημοσιονομικού αποτελέσματος οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών, όσο και στην αύξηση των εσόδων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 10%.

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 22/05/2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: