Καμπάνια της INTERAMERICAN για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων

Η πολυετής εκστρατεία, που έχει οργανώσει η INTERAMERICAN με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, είχε σταθμό στις 15 και 16 Μαΐου το Ηράκλειο Κρήτης.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης του μεγάλου κοινωνικού, δημογραφικού και οικονομικού προβλήματος που προκαλούν οι θάνατοι και οι αναπηρίες από τροχαία δυστυχήματα έχει και την ασφαλιστική διάστασή του, η οποία με τη νέα νομοθεσία της αποζημίωσης ανά θύμα γίνεται κομβική για τις προβλέψεις αποθεματοποίησης της ασφαλιστικής αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η INTERAMERICAN κατέγραψε από εμπλοκή ασφαλισμένων σε αυτήν οχημάτων 70 θανάτους το 2009, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2010 έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι. Το 2009 η Εταιρεία κατέβαλε σε αποζημιώσεις αστικής ευθύνης αυτοκινήτου συνολικά 71,4 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) “Πράξεις Ζωής” η Εταιρεία υλοποιεί, με τη συνεργασία του Ιαβέρη, βετεράνου οδηγού αγώνων αυτοκινήτου, μια καμπάνια κυκλοφοριακής αγωγής για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των πολιτών, οργανώνοντας εκδηλώσεις κατά προτεραιότητα στα αστικά κέντρα της περιφέρειας που παρουσιάζουν υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, με την εθελοντική σύμπραξη των τοπικών γραφείων πωλήσεων. Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε στις 15/5 ανοιχτό σεμινάριο με βασικό ομιλητή τον Ιαβέρη, ενώ στις 16/5 οργανώθηκε επίδειξη πρακτικής αντιμετώπισης απρόβλεπτων κινδύνων κατά την οδήγηση. Οι εκδηλώσεις τέθηκαν υπό την αιγίδα του δήμου και είχαν την αρωγή του οργανισμού λιμένος Ηρακλείου και της Διεύθυνσης Τροχαίας του νομού, στην οποία προσφέρθηκε από την INTERAMERICAN ένα ραντάρ ελέγχου  της ταχύτητας.

Από το 2003, που το πρόγραμμα για την ασφαλή οδήγηση υλοποιείται στο πλαίσιο της ΕΚΕ, εκτιμάται ότι έχουν συμμετάσχει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις της Εταιρείας περισσότερα από 10.000 άτομα – μαθητές, στρατευμένοι και ενήλικοι πολίτες. Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 18/05/2010, in MARKETING. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: