«Θηλιά» στο λαιμό των επιχειρηματιών τα νέα μέτρα

Ρολά για μία ολόκληρη ημέρα κατεβάζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι του Νομού Ιωαννίνων, μετά τις αποφάσεις που έλαβαν τα συνδικαλιστικά τους σωματεία, ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μετά από πολυήμερες συζητήσεις με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες.Μπροστά στον κίνδυνο του «λουκέτου», των μειωμένων συντάξεων και της ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ιωαννίνων καλούνται να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση με το κλείσιμο των καταστημάτων τους για όλη την ημέρα.Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της ΟΕΒΕ μετέφερε την αγωνία των συναδέλφων για το μέλλον μετά και τα νέα οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως όμως τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την διασφάλιση της «ραχοκοκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων Χρήστο Μπουκουβάλα, έχει ξεκινήσει πλέον μία άνιση μάχη για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης που καλείται να αντεπεξέλθει κάτω από τις πολύ δύσκολες καθημερινές υποχρεώσεις της. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που θα επιφέρει οικονομική σταθερότητα, τα προβλήματα θα ενταθούν, σημείωσε. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων εντάσσεται και η συνάντηση της ΟΕΒΕ το απόγευμα της Τετάρτης με πρωτοβάθμια σωματεία.Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Χορέβας, τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου σωτηρίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. Πρόκειται για αναγκαίες ρυθμίσεις, αν κανείς αναλογιστεί πως το 30% -40% των ελεύθερων επαγγελματιών αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.Την αγωνία των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και του καταναλωτικού κοινού για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων της κυβέρνησης μετέφερε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕ και πρόεδρος της Συντεχνίας Κουρέων και Κομμωτών Νομού Ιωαννίνων και περιχώρων Νίκος Καλαμπόκης. «Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός απογοήτευσαν όχι μόνο τους επαγγελματίες, αλλά και το καταναλωτικό κοινό με ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία και το μέλλον μας. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει άλλη λύση, η μόνη λύση είναι η λύση του αγώνα με διαρκή επαγρύπνηση και συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συγκέντρωση από την ΠΑΣΕΒΕ
Σε συγκέντρωση αύριο στις 9.30 μπροστά από τη δημοτική βιβλιοθήκη κάλεσαν τους επαγγελματίες του Νομού τα μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Νομού Ιωαννίνων για να εκφραστεί η αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Γραμματείας Δημήτρης Τασιούλας και Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης άσκησαν δριμεία κριτική στα νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα για τις επιπτώσεις τους στην Ελλάδα των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων και των αγροτών, κυρίως όμως έβαλλαν κατά της ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ και των τοπικών τους εκπροσώπων, κατηγορώντας τους πως διευκολύνουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και στηρίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλεμπόρους, οδηγώντας το συνδικαλιστικό κίνημα σε αδράνεια.

Κινητοποίηση στο Μέτσοβο
Την απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων αύριο Τετάρτη από τις 9.00 έως τις 13.00 έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.Ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου μέσα από σχετικό δελτίο τύπου αντιδρά ακόμη στην απόφαση της δημοτικής αρχής Μετσόβου να οδηγεί τα λεωφορεία στο κέντρο της πόλης με το πρόσχημα της λύσης του κυκλοφοριακού προβλήματος.Μεταξύ άλλων τονίζεται στο δελτίο τύπου: «Ως Εμπορικός Σύλλογος είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των μελών μας και να επισημάνουμε στο Δήμο Μετσόβου ότι είτε εκούσια, είτα ακούσια αυτού του είδους η τακτική λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων των περισσότερων Μετσοβιτών επαγγελματιών, κάτι που ανεβάζει αφενός τις τιμές των προϊόντων, και αφετέρου κάνει δυσβάσταχτα τα ενοίκια των καταστημάτων.Προτείνουμε λοιπόν και μέχρι να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης τα λεωφορεία να αφήνουν τους επιβάτες σε περιοχή που αυτοί να διέρχονται ολόκληρη την πόλη, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών και όχι μονοπωλιακού σχεδιασμού, όπως συμβαίνει τώρα».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 04/05/2010, in ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: