ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Για δεύτερη χρονιά διακρίθηκε ο ΟΤΕ στην Εταιρική Υπευθυνότητα, κατά την απονομή των βραβείων του CR Index στην Ελλάδα. Ο ΟΤΕ έλαβε και φέτος διάκριση στο επίπεδο “Silver”, γεγονός που αναγνωρίζει τις υψηλές επιδόσεις του στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας (Ε.Υ.).

To CR Index αναγνωρίζεται διεθνώς ως σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων των επιχειρήσεων στον τομέα της Ε.Υ. Σε διάφορες χώρες χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης Ε.Υ. Στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2008 από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό BITC (Business in the Community) και με τη συμμετοχή σημαντικών επιχειρήσεων.

Με αφορμή τη διάκριση αυτή, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα, δήλωσε: «Ο ΟΤΕ συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο CR Index, στηρίζοντας μια αξιόλογη προσπάθεια για την προώθηση της εταιρικής υπευθυνότητας στη χώρα μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι προσπάθειες μας αναγνωρίζονται και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, βελτιώνοντας καταρχάς την ίδια τη λειτουργία μας προς όφελος όλων –εργαζομένων, πελατών, κοινωνίας και περιβάλλοντος.»

Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο «Σχέση Ευθύνης», ο ΟΤΕ έχει εντείνει, τα τελευταία χρόνια, τις προσπάθειές του για τη συστηματοποίηση, εμβάθυνση και εξέλιξη των πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, καθώς και την ευθυγράμμισή τους με διεθνή πρότυπα. Οι απολογισμοί εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΤΕ αξιολογούνται με βάση διεθνή πρότυπα και δείκτες, όπως το GRI και το FTSE4Good.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 15/04/2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: