Δημιουργία «Ελληνο-Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας»

Στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης πού οργανώθηκε σήμερα στην Αθήνα ανακοινώθηκε επίσημα από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο η δημιουργία της «Ελληνο-Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας», του πρώτου cluster επιχειρηματικών και πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Πρόκειται για τη συνένωση των δυνάμεων όλων των Εμπορικών Επιμελητηρίων, Εμπορικών Συλλόγων, Συνδέσμων Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Εξαγωγικών Συνδέσμων και Συνδέσμων Τουριστικών Επιχειρήσεων της χώρας, όπως επίσης Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Ιδρυμάτων και δημοσίων οργανισμών όπως ο ΟΠΕ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΟΤ και Invest in Greece, για κοινές και συντονισμένες δράσεις στις ΗΠΑ. Η «Ελληνο-Αμερικανική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Εξωτερικών, Πολιτισμού & Τουρισμού και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.  Σπύρος Κουβέλης και ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Daniel Speckhard, ενώ αναγνώσθηκε και χαιρετισμός της Υφυπουργού Τουρισμού κας Αντζελας Γκερέκου.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Posted on 15/04/2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: